Land van Cuijk
Lamperse Hei potje

Lamperse Hei potje

INGREDIËNTEN

  • 2 el roomboter
  • 700 gr Hereford sudder-braad of riblappen, in blokken gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 150 gr sjalotjes, geschild en gehalveerd
  • 200 gr winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 200 gr champignons, gehalveerd
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 el bloem
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 runderbouillonblokje
  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • peper & zout

BEREIDING

Verhit in een grote braadpan de roomboter en bak hierin de blokken vlees totdat ze goudbruin zijn.Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en stoof het potje in minimaal 2 uur gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Terug naar recepten