Land van Cuijk
Goulashsoep

Goulashsoep

Recept voor 2-3 personen
Tijd: circa 25 min + 3 uur pruttelen

BENODIGDHEDEN: GOULASHSOEP

  • 250 gr runderriblappen
  • 50 gr spekblokjes
  • 100 gr vastkokende aardappels
  • 2 paprika’s
  • halve rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 gr tomatenblokjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 laurierblaadje
  • Snufje peper en zout

Gebruik voor dit recept een grote soep/braadpan. Bak als eerste de spekblokjes ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en breng op smaak met pepern zout. Als de spek 2-3 minuutjes gebakken heeft voeg dan de blokjes rundvlees toe en bak rondom bruin.
Snipper de ui, snijd de paprika’s en aardappels in kleine blokjes, de halve rode peper in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Doe de kruiden erbij, pers een teentje knoflook boven de pan en bak alles nog ongeveer 5 minuutjes mee. Bak vervolgens de tomatenpuree een minuut mee voordat de bouillon, tomatenblokjes en het laurierblaadje toe te voegen.

Doe de deksel op de pan en ga dan gerust relaxen. Want nu mag de soep ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen. De soep is klaar wanneer het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt. De goulashsoep is een heerlijke goedgevulde maaltijdsoep.

Terug naar recepten